Salt Lake City Airport - vervoer vliegveld naar centrum, TRAX, taxi (2024)

LET OP: Alle Nederlanders en Belgen die de Verenigde Staten willen bezoeken moeten voor vertrek een ESTA aanvragen. Reistoestemming regelen is uw eigen verantwoordelijkheid, dit kan eenvoudig, snel en betrouwbaar via VisumBuitenland.nl. Het is goedkoper via de Amerikaanse overheid, maar dan kunt u alleen met creditcard en PayPal betalen en ontvangt u geen Nederlandstalige ondersteuning. Nu ESTA aanvragen!

Salt Lake City Airport is het vliegveld van de Amerikaanse staat Utah. In 2020 heeft de luchthaven een nieuwe moderne terminal in gebruik genomen bestaande uit South Concourse (boarding gates A) en North Concourse (boarding gates B). Meer dan de helft van de vluchten op het vliegveld wordt uitgevoerd door Delta Air Lines. De locatie van Salt Lake City Airport is uitstekend, dicht bij de stad en wintersportgebieden zoals Park City en Deer Valley. Salt Lake City is het hoofdkwartier van de Mormoonse kerk (Salt Lake Temple). De luchthaven beschikt over een Light Rail station (TRAX) met een directe verbinding met het centrum van Salt Lake City.

De populairste wintersportgebieden in de Verenigde Staten zijn gevestigd in Utah (Park City Mountain, Deer Valley, Alta, Snowbird), Colorado / Denver Airport (Aspen Snowmass, Breckenridge/Breck, Vail, Steamboat, Beaver Creek, Telluride), Wyoming (Jackson Hole) en Montana (Big Sky).

Waar ligt Salt Lake City Airport?

Salt Lake City Airport ligt ten westen van de stad Salt Lake City en ten zuidoosten van het meer ‘Great Salt Lake’. Het vliegveld is bereikbaar via de Interstate 80 (Lincoln Highway).

Hoeveel terminals heeft Salt Lake City Airport?

In 2020 is de nieuwe moderne terminal van Salt Lake City Airport in gebruik genomen, South Concourse met de A-gates opende in september 2020, North Concourse met de B-gates opende in oktober 2020. South Concourse (25 gates) en North Concourse (20 gates) worden door middel van ‘moving walkways’ met elkaar verbonden. Delta Air Lines, de grootste luchtvaartmaatschappij op het vliegveld, maakt gebruik van de A-gates van South Concourse.

AUTO HUREN – Wilt u een auto huren op Salt Lake City Airport? Bekijk dan snel de mogelijkheden, vergelijk de prijzen en boek een goedkope huurauto voor uw vakantie in de Verenigde Staten. Bespaar tijd en geld!

Wat is de afstand van Salt Lake City Airport naar het centrum van Salt Lake City?

De afstand van de luchthaven naar het centrum van Salt Lake City (Temple Square) is 12 kilometer. De reistijd naar de hoofdstad en tevens grootste stad van Utah is 20 minuten. Van het vliegveld is het 60 kilometer rijden naar het wintersportgebied Park City, met de auto bent u ongeveer 50 minuten onderweg.

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Salt Lake City Airport?

  • KLM
  • Delta Air Lines
  • Southwest Airlines
  • Alaska Airlines
  • American Airlines

De volledige lijst vindt u via deze link, airlines Salt Lake City Airport. Bent u op zoek naar vluchten naar Salt Lake City? Vergelijkt u dan op Vliegennaar.nl de vliegticket prijzen van de luchtvaartmaatschappijen en meld u aan voor de handige flight alert service! Boek een directe vlucht via KLM.

Hoe komt u van Salt Lake City Airport in Salt Lake City, Park City Mountain, Deer Valley, Alta en Snowbird?

Openbaar vervoer – TRAX Light Rail (Salt Lake City)

De makkelijkste reismogelijkheid tussen het vliegveld en de stad is TRAX Light Rail uitgevoerd door Utah Transit Authority (UTA). TRAX Green Line Route 704 vertrekt vanaf Airport Station, lopend bereikbaar of met de shuttle bus. De TRAX sneltram brengt u in gemiddeld 20 minuten naar Downtown Salt Lake City, u kunt bijvoorbeeld uitstappen bij Arena, Temple Square (Salt Lake Temple), City Center en Gallivan Plaza. De Light Rail rijdt tussen 06.00 uur en 23.00 uur, iedere 15 minuten op doordeweekse dagen en iedere 30 minuten in het weekend. De prijs voor een enkele reis is $ 2,50 per persoon, kinderen t/m 5 jaar reizen gratis. Tickets kunt u kopen bij de automaten op de stations of u maakt gebruik van de app UTA GoRide.

Als u naar een andere plaats in de staat Utah wilt, dan kunt u bij station North Temple Bridge/Guadalupe overstappen op de trein (FrontRunner) in de richting van Ogden en Provo. Utah State Capitol ten noorden van het centrum bereikt u het snelst met bus 200 vanaf station North Temple Bridge/Guadalupe. Het treinstation Salt Lake Central Station is ook bereikbaar met de Light Rail, al is overstappen op TRAX Blue Line Route 701 op Arena Station wel noodzakelijk. Van Salt Lake Intermodal Hub rijden Greyhound bussen naar onder andere Denver, Las Vegas, Reno en Portland. Meer info vindt u hier, website en dienstregeling TRAX Green Line Route 704.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Salt Lake City, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Bus vervoer – Airport Express Shuttle (Park City Mountain, Deer Valley, Alta en Snowbird)

Salt Lake City in Utah staat bekend om de vele wintersport mogelijkheden zoals skiën en snowboarden. Vanaf de luchthaven bent u binnen een uur op een van de vele skipistes. Om hier te komen kunt u reizen per taxi of shuttle bus, bijvoorbeeld Airport Express Shuttle van Canyon Transportation. De prijs voor een enkele reis / Shared Ride naar Park City Mountain en Deer Valley is $ 43,00 voor volwassenen en $ 29,00 voor kinderen t/m 12 jaar, de reistijd is een uur. De prijs voor een enkele reis / Shared Ride naar Alta en Snowbird is $ 43,00 voor volwassenen en $ 29,00 voor kinderen t/m 12 jaar, houd rekening met een reistijd van gemiddeld 50 minuten. Meer info vindt u hier, website Canyon Transport.

Hoeveel kost een taxi van en naar Salt Lake City?

Een taxi van Salt Lake City Airport naar Salt Lake City kost u tussen $ 25 (zone 1 = within 500 East) en $ 30 (zone 2 = outside of 500 East), dit zijn vastgestelde maximumprijzen. Beide tarieven zijn exclusief fooi en een eventuele toeslag voor het reizen met meer dan twee personen, waar maximaal $ 5 per persoon voor wordt gerekend. De reistijd naar het centrum van Salt Lake City is ongeveer een kwartier.

TAXI RESERVEREN – Direct verder reizen per taxi zonder stress, boek een betrouwbare taxi vanaf Salt Lake City Airport via Taxi2Airport (eerlijke prijzen en zeer goed beoordeeld). De taxichauffeur ontvangt u persoonlijk op het vliegveld met naambordje. Boeken is makkelijk, annuleren is gratis. U kunt ook een retour boeken of alleen een taxi naar Salt Lake City Airport.

Salt Lake City Airport - vervoer vliegveld naar centrum, TRAX, taxi (1)

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Salt Lake City Airport?

Op het vliegveld van Salt Lake City heeft u de mogelijkheid om een auto te huren van Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Payless en Thrifty. De balies van de autoverhuur bedrijven zijn gevestigd in Gateway Center, naast de grote parkeergarage van Salt Lake City Airport. Vanuit de aankomsthal (baggage claim area) is Gateway Center bereikbaar via twee loopbruggen. Via EasyTerra Autohuur kunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

Wanneer wilt u een auto huren op Salt Lake City Airport? Boek een goedkope huurauto!

Wat is een goed prijs kwaliteit hotel in Salt Lake City?

Bekijk alle goede hotels in Salt Lake City, vergelijk de prijzen en reserveer eenvoudig een mooi hotel in de stad of omgeving.

Wilt u voor vertrek al US dollarsin uw bezit hebben?

Dit regelt u gemakkelijk en veilig viaGWK Travelex.Op de website kunt u geld reserveren en vervolgens afhalen bij een van de ruim 50 vestigingen die zich bevinden op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, de grotere NS stations en in Nederlandse stadscentra. Als u online valuta bestelt profiteert u van een aantrekkelijke korting.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Salt Lake City, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Salt Lake City Airport op de kaart


Handige links

Kom meer te weten via de officiële website van Salt Lake City Airport en bereid uw reis voor:

Voor vragen over de inhoud, suggesties of opmerkingen kunt u mailen naar [emailprotected], wij helpen u graag!

Salt Lake City Airport - vervoer vliegveld naar centrum, TRAX, taxi (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6348

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.